Feng shui kristályok alkalmazása

A feng shui ősi tudás Kínából. A természet törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segít az ember és a természet közötti összhang megteremtésében. Elsődleges célja a legmegfelelőbb élőhely meghatározása. A sikeres élethez a környező táj és terepformák elemzésével, a föld jellegzetességeinek megfigyelésén  illetve a lakhelyek megfigyelésén  alapszik. A környezet és a benne élő ember kölcsönhatásait, összefüggéseit írásban elsőként a Sárga Császár Klasszikusában a Lakhelyekről című műben említik. A fengsuj elnevezés szó szerinti jelentése „szél és víz” amelynek magyarázata  Kuo Pu (i.sz. 276–324) művében, a Temetkezések könyvében található meg legkorábbról.

Az ősi feng shui mesterek koruk nagyra becsült tudósaiként az uralkodók szolgálatában álltak. Elsősorban a paloták, szentélyek és a sírok helyének kijelölése volt a fő feladatuk, de a hadászat területén is stratégiai jelentőségű számításokkal szolgálták a császárt.

Az ősi kínai térrendezés szívesen alkalmaz kristályokat a chí (életenergia) megtartásában.

Annak is jelentőséget tulajdonít. Hogy melyik életterületre milyen formájú kristály kerül

Valamely terület erősítésére mindig gömb és ceruza kristályokat tudunk használni, mivel ezek minden életterület energetikai feltöltésére alkalmasak. Ablakba lógatva nem engedik ki a chít az ablakon. (A tengeri só szintén tisztítja és stabilizálja az otthonodon átáramló chi-t.)

Szív alakú kristály: a szerelem és házasság életterületére kell elhelyezni, ha párra szeretnénk találni, vagy egy már meglévő kapcsolatot szeretnénk megerősíteni.

Ceruza kristály: a karrier és az emberi kapcsolatok élet területét tudja erősíteni.(alkalmas munkahelyi kapcsolatok és előmenetel, szakmai karrier és vállalkozás fellendítésére.

Bril: hír, hírnév élet területben tud segíteni. Ismertség, képességeink nagyobb elismerése, siker vállalkozó kedv.

Levél:Az alkotókészség területén és gyerek életterületen elhelyezve, gyermekünkkel való viszonyunk javulhat segítségével. Gyermekáldás is bevonzható  segítségével..

Oktogon: (nyolcszög):A tudás és önművelés területén elhelyezve békét, nyugalmat hoz,.segít ráébredni szellemi képességeinkre.