Hol lakik a boldogság?

Ha megnézzük ma a világunkat, folyamatosan a külső tényezőkben keressük az önelégedettséghez és a boldogsághoz szükséges forrásokat (pl. pénz, nívós munkahely, elit szórakozó helyek), de miután megszerezzük ezeket a külső dolgokat, azonnal továbblépünk valami újabb rajtunk kívül álló felé, hogy még boldogabbnak és kielégültebbnek érezzük magunkat. Ez annak a tömeges kondicionálásnak az eredménye, melynek egész életünkben ki vagyunk téve. Gondolkoztál már azon, hogy az emberek többsége a bolygón miért akarja és vágyja ugyanazokat a dolgokat? Pénzt akarnak, autókat, ruhákat és egy nagy házat. Mi történne, ha senki sem akarná többé ezeket a dolgokat? Mi történne, ha senki sem igazán arra vágyna, hogy anyagi nyereségre tegyen szert? Mi történik az egyénnel, mikor eljut annak felismeréséhez, hogy semmi külső dolog nem hozhat örömöt? Ez a nagy átalakulás, az ébredés és megértés folyamata. Egy út az igazi beteljesülés, boldogság felé. Arra kényszeríti az embert, hogy önmagában keresse azt az érzést, melyet csak ideiglenesen kapott valamiféle külső "dologtól". Ugyanakkor kikényszerít egy újfajta, jobb élményt, olyat, mely jobban rezonál a belső lényünkkel. Ahogy felnövünk, nem fordítunk figyelmet a belső hangunkra, figyelmen kívül hagyjuk, félrelökjük azt. Úgy tűnik, hogy mindig utasításokat követünk. Ez a belső hang a kulcs az örömhöz, ez az intuíciód, a hitrendszered, a szíved. Sokunknak ideje sincs, hogy fejlessze vagy hallgasson rá, de sokan nem is tudják hogyan tegyék, mert megmondják nekünk, hogy miben higgyünk, hogyan kell élnünk az életünket, és hogy mi tesz bennünket boldoggá.

Nem adunk magunknak arra lehetőséget, hogy felfedezzük önmagunkban ezeket a dolgokat, a saját belső útmutatásunktól vezérelve. A boldogságot és a beteljesülést folyamatosan önmagunkon kívül keressük, vagy van valamiféle külső kritérium a boldogság állapotának eléréséhez, mely a depresszió és a szomorúság ciklusában tart bennünket, mert ezek a dolgok soha nem adják meg a teljesség és az öröm valódi érzéseit. Mindig azt érezzük, hogy valami hiányzik, hogy meg kell szereznünk valamit annak érdekében, hogy jobb legyen. Persze lehet, hogy átmenetileg nyújt valamit, de ahhoz, hogy az öröm energia frekvenciáját elérjük, gyakrabban kell megtalálnunk önmagunkban, amit sokan meg is tesznek, és ami nem könnyű.

Mi a megoldás?

Mivel arra programoztak és kondicionáltak bennünket, hogy önmagunkon kívül keressük a beteljesedést, egyesek számára a befelé figyelés, egy nagyon nehéz folyamat. Egyre többen kezdik felismerni, hogy igazán semmi külső dolog nem tesz boldoggá minket ezen a bolygón, hogy az öröm magában a létezésben található, melyet itt és most tapasztalhat meg, élhet át mindenki. Ugyanakkor nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy semmi önmagunkon kívül álló dolog nem adhat örömöt. Hiszen ott a szerelem, kapcsolatok más személyekkel, a barátok, a gyönyörű Föld, a sport és így tovább. De mindezek az érzések belülről jönnek, és nem az anyagi világ hozza létre őket. Ezek a tapasztalatok hozzák létre ezeket az érzéseket, az öröm az élet megtapasztalásának egyszerűségéből fakad, a külső dolgok megszerzése helyett. Ezek a valódi spirituális élmények. És  a kutatók véleménye szerint a belső életben fakadó öröm, és boldogság az a spirituális értelemben vett hit alaptézise, melyet tanítani kellene gyermekeinknek egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb felnőttkor reményében.

Legközelebb, amikor lehangolt vagy, kérdezd meg magadtól, hogy ez az érzés abból fakad, hogy úgy érzed, hiányzik valami? Mert az igazság az, hogy minden, amire szükséged van benned található, és mindig is ott volt.