Pránanadi - Tibet ajándéka

A pránanadi az önzetlen szeretet kifejezése bárhol, bármikor, bárkinek. A szanszkrit eredetű prána szó abszolút energiát, univerzális életérőt, a nadi pedig csatornát, folyamot, eret jelent.

Hogyan tanulhatjuk meg ezt a gyógyító módszert?

A technika első fokozatának elsajátítására elég egyetlen hétvégét szentelnünk, azt azonban nem szabad a véletlenre bíznunk, hogy kitől fogadjuk be a tanítást. A www.prananadi.hu oldalon külön menüpontban találjuk azokat a Mestereket, akik a tibeti tradíciót követve közvetítik a tudást az érdeklődőknek. A tanfolyamot követően huszonegy napos gyakorlás következik, aminek során naponta közel egy órát kell arra szánnunk, hogy a technikát saját magunkon alkalmazzuk – már ez a rövid idő is elegendő ahhoz, hogy megtapasztaljuk a kedvező változásokat és személyes élményekre tegyünk szert. A Pránanadival kapcsolatos tudást természetesen tovább is bővíthetjük, és a gyógyításon túl elsajátíthatjuk a reinkarnációs utazás vagy a Pránanadi masszázs technikáját.

Masszázs testnek és léleknek

Tibet többek közt földrajzi megközelithetetlenségének köszönhetően maradt a világ ősi tudásának őrzője – ide nehezen jut el a civilizáció, és a hozzá kapcsolódó, számunkra már-már természetes ártalmak. Itt, ahol az emberek harmóniában élnek a természettel és önmagukkal, hívták életre a Pránanadi® Masszázst, ami igazi ajándék a modern világ stresszel, rohanással teli életet élők számára. Az ősi masszázstechnikát kolostorokban őrizték, és napjainkban is ezekben a felszentelt épületekben sajátítható el a tradicionális módszer. A masszázs hatékony eszköze a megterhelő állapot feloldásának és a stresszel járó testi-lelki bajok gyógyításának. A túlhajszoltság mellett a mozgásszegény életmód is számos egészségügyi problémát okoz, rendszeres masszázs mellett azonban izmaink megőrzik optimális rugalmasságukat, kondíciójukat, csontozatunk erős, ellenálló marad. A helytelen táplálkozás és a szennyezett környezet hatására egyre több salakanyag halmozódik fel a szervezetünkben, de a masszázs ezeket a mérgeket is képes eltávolítani a testünkből.

A Pránanadi név törvény által védett, a cikk Petrezselyem József engedélyével jelent meg az Elixír magazinban.